Vinterförberedelser

Vi ska ju få kommunalt VA här i trakten under hösten och trots att det kostar en slant så tycker vi det är bra. Har haft lite problem med vattnet och septitanken blir full vid de mest olämpliga tillfällen. Vi försöker förbereda oss för att ansluta så gott det går men vi kan inte gräva i förväg av olika anledningar. Problemet för vår del är att kommunen inte kan säga när allt kommer vara färdigt. Om det dröjer för länge, och vi närmar oss vintern, riskerar vårt nuvarande vatten att frysa. Tidigare huserade hydrofor osv under krypgrunden på gamla stugan, men nu när den är riven så ligger allt under bar himmel. Vi vill inte chansa utan förberder oss helt enkelt på att kunna använda vår gamla lösning under hela vintern om det skulle behövas. Detta innebär att rör, hydrofor m.m måste isoleras, något som Lille V och jag har jobbat med i helgen (jag hoppas dock att vi gjort det i onödan...).
Kommer att ha kvar brunnsvattnet även i fortsättningen för bevattning och sånt. Gjorde det därför lite ordentligare och gjöt en liten platta för att kunna bygga vidare på någon gång.

,

.
Vi ("lille El-Johan" och jag) fixade också lite med elen och kopplade utebelysningen till ett astronomiskt tidur som ska följa solens upp- och nedgång. Den tände idag lamporna 18:40, vilket kändes alldeles lagom.
/O

RSS 2.0