Mera toalett

Har börjat med nästa projekt, entrévåningens lilla toalett. För den som inte har bakgrunden så hade vi en gång i tiden en firma här för att hjälpa oss med våra våtutrymmen, men som inte gjorde sitt jobb och blev utslängda. Badrummet på övervåningen fick jag ju färdigställa själv och samma sak gäller alltså den lilla toan. Detta var alltså flera år sedan och vi har använt utrymmet till annat som förvaring och pappersåtervinning. Eftersom avloppen stod öppna så har det alltid funnits en viss odör därinne, vilket gett rummet den mindre trevliga smeknamnet "Stinkrummet".
 
Det kan vara kul med något att pyssla med under vintermånaderna därför ska vi fixa klart detta. Vi har redan gjort alla materialinköp; toa handfat kommod, kakel, klinker, duschvägg etc som stått och blivit dammigt med åren. Hoppas nu bara att vi inte helt ändrat uppfattning om hur vi vill att det ska se ut. Det finns ju annars en risk att det blir så när det gått en tid.

Tanken är följande:
Vitt enkelt kakel på tre av väggarna samt en fondvägg i skiftande blå/turkos mosaik. Golvet är ljus, sandfärgad klinker (Höganäs "Graal"). En enkel vit kommod med handfat (Vedum "Prio"), vägghängd toa (samma som övervåning) samt en 90x90 duschvägg i klarglas.

Det lustiga är att våra goda vänner/grannar, A+J, utan någon som helt aning, valt samma kakel och mosaik. Alltså mosaiken är identisk! De är lite snabbare än vi och är redan färdiga. Vi har alltså redan fått en försmak på hur det kommer att se ut och det känns, som tur är, bra.

Förutsättningarna innan starten var att vi hade skivmaterial på plats, toalettupphängningsramen (det ordet ska jag komma ihåg till nästa omgång av "Scrabble") klar, taket spacklat men ej slipat och tätskiktet lite halvdant.

Just nu så är taket målat och tätskiktet klart. Börjar närma sig kakling av väggarna.
 
 
/O

Snubbla på målsnöret

Oj här har jag inte varit på länge, men nu är det nya grejer på gång så det är nog på plats med en liten uppdatering. Sommarens/höstens projekt var ju friggeboden. Vi ville bli klara med den innan snön föll för att kunna flytta in grejer från den temporära tältlösningen. Nu blev det inte så eftersom snön vräkt ner ända sen slutet på november och vi hade ännu inget golv i nya boden. Tältet gav naturligtvis upp och kollapsade ganska omgående under all snö. Vi får ta tag i tälteländet till våren.
 
 
Så långt vi kommit blir friggeboden blir i alla fall fin. Vi har gjort klart det mesta på utsidan och även målat delar en första gång. Nu får resten vänta till förmån för annat. Här är några bilder från bygget...
 
 
 
 
 
/O

RSS 2.0