Badrum badrum

Hej,
Jaha, det där med tävlingen känns ju lite som en flopp! Här går vi och ändrar förutsättningarna så att alla ni deltagare plötsligt blir helt förvirrade. Först hade vi ju tänkt flytta in så snart köket och ett badrum var klart. Nu har vi tänkt om, vi vill inte flytta in innan dammiga jobb är avklarade. Det vill säga, vi behöver bli klara med spackling, slipning, och grundmålning av tak och fönstersmygar, foder och lister. Vi vill också blir klara med väggar så långt att de är minst slipade, eventuellt grundmålade om vi inte har tänkt tapetsera. Vi tänker att allt som kan damma ska vara färdigt och är det så att något ändå ska damma, tex att såga till en parkettbit, då får sågen snällt flytta utomhus.

Tävlingen gäller alltså fortfarande, fortsätta gissa ni bara. Vinnaren (om hon/han är känd av oss) kommer garanterat att få sitt pris, en brakmiddag i nya huset! Närmast inflyttningsdatum vinner. Tävla genom att kommentera!

Sen en annan sak. Tips och ideér om badrumsinredning /planering mottages tacksamt. Nu har vi börjat tänka på hur stora badrummet ska se ut och man sitter här helt matt och undrar var man ska börja. O har förvisso gjort en fin skiss över hur man kan möblera med förvaring och sittplats och speglar etc. Någon som har gjort något ni ångrar eller blev extra nöjda med? Tacksam för inspiration även om färg, kakel och belysning.

Tack för mig. Tyvärr blev det inga bilder denna gång.
/S

Bök med kök

Hej,
Låg aktivitet här = Hög aktivitet i husbygget.  Eller?
Det är både sant och falskt. Inte bara bygget tar tid. Maj är ALLTID fullspäckat av diverse aktiviteter och månaden går alltid för fort. Vi hinner inte skriva här....men nu gör jag ett försök.

Senaste helgen har vi faktiskt monterat alla köksstommar. Alla som monterat kök vet att det är noga med räta vinklar och bland annat pga att vi har en ojämn putsad lecavägg i köket så var det inte helt enkelt. Eftersom barnen var tillfälligt utflygna så kunde vi bara ägna oss åt detta. Ganska skönt att komma någon vart, utan att bli avbruten stup i ett, och att kunna arbeta tillsammans vi två. Då kan man äta middag kl 21 i stället för 18....och vilken mat sen! Men det är en annan historia.


Noggrann avprickning av leveranssedeln när köket kom.


Efter många timmars monterande. Observera att fotografen är högst delaktig hon också!


Bänkskiva på. Smidigt med förbeställd utsågning för spishäll.


Skåp över kyl och frys krävde mycket pyssel innan vi var nöjda.


Egen konstruktion av ett skåp som ska sitta bredvid skåpen på förra bilden. Fortsättning följer...


Sedan sist är det lilla badrummet färdigt för att börja med spackling av väggar och för att fortsätta med tätskickt osv innan kaklingen.


Badrummet idag. (Klicka för större bild.)

O har satt nån sorts skiva i de runda fönsterna. Tror de heter Doit. Ska blir spännande att se hur det blir när de blir klara.


Spackla och slipa, spackla och slipa......

Slutligen kan jag berätta att jag har spacklat färdigt, slipat och grundmålat alla fönster- och dörrsmygar, tillverkade av I som vi skrev om i tidigare inlägg. Kanske stannar vi där och tar slutmålning när vi flyttat in. Vi vill prioritera allt i hela huset som dammar för att slippa detta efter inflyttning. 


Vy från vårt blivande sovrum.

Hoppas nu att jag har stillat er nyfikenhet lite grann!

/S


RSS 2.0