Fyra nyanser av vitt

Skulle egentligen ha börjat jobba idag, men jag har en så underbar kollega, så när jag ringde och bad om 3 dar extra så sa hon ja, så nu börjar jag på torsdag. O och jag kämpar på i huset all tid vi har och idag har vi, mellan lämning och hämtning av lille V på dagisinskolning, passat på att höra oss för hos färghandlarna, och nästan bestämt vilken kulör vi ska ha på den vita färgen som vi ska måla i stora delar av huset.



Tänk att man kan ägna så mycket tankeverksamhet åt något så trivialt som nyansen på en vit färg!!!! Vi har nog bestämt oss för en som heter Tofu (Alcros benämning) som är snarlik den så oerhört populära Stockholmsvit som enligt Alcro heter Äggskal! När jag sitter här hemma och tittar i färgkartan kan jag kappt se skillnad på Grädde och Champinjon, men det finns en viss skillnad.... grädden är rinnande och har ingen hatt.
Mycket att hänga med i, oj oj oj. It's a jungle out there!

/S

Tillbaka i stora huset!

Vi bestämde att vi skulle byta namn på "Bygget" som vi kallar nya huset, till "Stora huset". Men invanda fraser är svåra att ändra. Det blir ofta att man "går ut i bygget" i alla fall. I början hette det "Frigolit-huset" men när fasaden kom på så kändes det lite konstigt att kalla det så, så då fick det ett nytt namn, det blev "Bygget". Men nu börjar det kännas mer och mer som ett hus som vi faktiskt ska bo i. Man kan se slutet framför sig. Jag tänker ofta på hur det var när vi gick här och la ut kantblocken till grunden, och vad långt vi har kommit. Wow liksom!

Att bygga hus tar en hel del tid i anspråk framför datorn också. Jag har alltid varit en person som måste bevara mina minner, skriva dagbok, fotografera och spara, det är en del av min personlighet tror jag, att dokumentera sin tillvaro så att säga. Så därför behövs det här som vi gör, inte bara för släkt och vänner utan också för oss själva. Det är så roligt att gå tillbaka och titta och se vad vi gjorde för ett år sedan, osv.



Just nu finns arbeten i huset som även jag kan tänka mig att ge min in i. Nu har jag spacklat spikhål i innertaken och börjat slipa spackel och måla fönsternischer. Har dessutom börjat måla innertaket i vardagsrummet. Kul men jobbigt för högerhanden. Jag kan inte diska nu, nej det går verkligen inte så det överlämnar jag med ömmande hand åt sådana familjemedlemmar som inte har hållt i en pensel hela dagen.


Här kan man tro att jag är vänsterhänt, men nej, jag försöker bara variera mig lite.


När O skulle måla gipstaket i förrådet med en målarspruta som han köpt, så gick det inte riktigt som han tänkt sig, den fick flytta tillbaka till affären! Det bara sprutade åt alla håll och dessutom stoppade den inte utan sprutade på av bara sjutton. Nej, det hade varit enklare att bara rolla, så nu är det gjort och förrådsrummet är nu vitt och fint i taket.

Tack för mig för denna gång. /S

RSS 2.0