Första innerdörren

Så där ja, nu har första innerdörren monterats. Tror bestämt att "Gunnar" själv presenterade sig tidigare och nu har han fått sin plats. Nu fattas lister och el-prylar för att det inre förrådsrummet ska anses som färdigt.

Jag fick tips av min granne, snickaren, att sätta smygar (heter det så??) direkt på karmen innan denna monteras. Skaffade en sån där fräs för små "kex" för att få fast det hela med och det funkade bra. Kommer förmodligen att praktisera denna metod fortsättningsvis.





/O

Gunnar - the Door

Hej,
Jag heter Gunnar och jag är dörr. Idag har jag och min bror Gunnar fått ett nytt hem. Än så länge inget eget rum att stänga till men det tror jag vi kommer att få. Det har i alla fall han som köpte oss lovat. 
Jag hoppas att alla våra syskon också flyttar hit för vi behöver vara många. Verkar finnas fler rum att stänga till här.....

            

/ G

Golvad

Sådär ja, nu var det "golvat" i inre förrådet och det s.k. teknikrummet. O har gjort allt jobb och sedan har jag svabbat och fotograferat.  Det brukar vara städning som är min grej. Nej skämt å sido, O har gjort det mycket snyggt tycker jag och det var en fröjd att "bona" golvet för första gången.

Som ni ser är det olika färg på klinkret. Vi valde, efter vissa beräkningar av vad som fanns kvar i "hemmalagret", att lägga ett annat i teknikrummet. Det vi köpte en gång för länge sedan skulle räcka till alla klinkerytor i nedervåningen. Sen kom golvläggarna i tvättstugan och förbrukningen blev nog något högre än man önskat. Inte kunde vi heller kompletteringsköpa för det valda klinkret fanns inte längre. Nu blev det dock helt OK ändå, tycker jag.

Detta blir ett kort inlägg men så här ser det ut ikväll.



/S

Inflyttningslängtan

Puh, jag börjar verkligen längta efter att få flytta in nu när man skymtar ljuset i tunneln. Tidigare har man liksom inte ens trott att det skulle bli ett hus överhuvudtaget så det har inte funnits några såna känslor. S läste i sin dagbok häromdagen att "...jag längtar så mycket att få flytta in i huset för då kan vi få göra normala saker tillsammans som en familj". Detta var för tre år sedan. Man får väl ändå anse att hon är ganska tålmodig. Fast S påminner mig nu i skrivande stund att vi faktiskt gör andra saker, men det finns då alltid något orosmoln inom en när man inte utnyttjar den lilla tid som finns över till att bygga. 

Vi har myntat begreppet "prioytor". Det är de delar av huset som vi anser måste vara klara innan vi kan ta huset i besittning. Nu när grovbygget med skivor och gips är klart (förutom badrummen som ej är påbörjade) så lägger vi all kraft på dessa prioytor. Vi har spacklat, slipat och gjort all grundmålning. Taken har vi börjat att färdigstryka. I tidigare inlägg har indikerats att vi tänkte sprutmåla taken men den idén övegavs då vi tyckte att panel måste målas med pensel för att se rätt ut. Jag håller även på med att lägga klinkergolv, något som jag inte provat tidigare, men det funkar bra än så länge.

Jag drabbas titt som tätt av beslutsångest i alla val som måste göras; färger, tapeter, golv, kök osv. Jag tvekar också hela tiden i val vi gjort tidigare. Hur tänkte vi då? Men då visste vi inte det... osv. Nu när man intecknat sitt liv till förmån för detta vill man ju gärna att det blir rätt. S, som jag anser är lagd mer åt det praktiska hållet, samt att "flyttaindriften" är starkare hos henne, tycker att det vi bestämt tidigare får gälla och istället få jobbet gjort. Detta kan stundom irritera mig, men det är nog bra att vi är lite olika i detta avseende så vi får lite balans i det hela.


Jag fixar underarbetet och lämnar finliret till den unge impressionisten i målarklänning.



Val av inredning lämnas från och med nu till lille V som verkar ha klart för sig hur det ska se ut.





Fönsterbrädor i vitmålad mdf.



Koncentrerad plattsättare.


/O

RSS 2.0