Ett nytt litet rum

Nu har vintern kommit utan snö. Ganska skönt men tråkigt för barnen. De senaste dagarna är det dock ett litet snötäcke så det fungerar att åka lite pulka på det snöiga gräset.
I jul- och nyårshelgen har vi varit hemma och faktiskt ägnat oss åt lite förbättringar i huset. Vårt sovrum har fått sig en taklampa. Jag önskade mig en stomme i julklapp, och fick det! Satte genast igång att sy. Det fick bli tyget som jag tänkt sy kuddar till soffan av. Ändrade mig och tyget hamnade alltså på lampan och mer finns ju, så det kan kanske bli kuddar till sängen?


Inte så mycket ljusare, men mysigt blev det.

Klädkammare har vi också snart. O fixade klart elen och spacklade väggarna, jag slipade och målade. Tog det sista ur två olika ljusa nyanser men det märks knappt att det är olika färg. O lade parkettgolv. Bakom garderoberna har vi lämnat nästan hela väggen öppen. Där bakom är vatten och el som kommer upp från nedervåningen. Om man i värsta fall av någon anledning skulle behöva komma åt något, behöver man ta bort garderoben men inte riva en vägg!


Drängen är på julbesök och sätts genast i arbete. 


Då var de på plats. Bara inredningen som fattas.

Det går inte att ta en bild över hela garderoben eftersom det är en klädkammare och jag kan inte gå längre bak än såhär för att fotografera. Lamporna här var de vi köpte till hallen men som vi valde att inte sätta där eftersom de inte täckte takdosan. Nu har O byggt små fästen som täcker hela takdosan, annars skulle det inte bli så snyggt. (Dessa lampor är gjorda för att sättas direkt i taket, utan takdosa, så som över trappan, se tidigare inlägg.)

Vi har även skaffat en dörr till vårt lilla "omklädningsrum", dock utan handtag än så länge. Snart får alla våra kläder flytta från sitt tillfälliga boende i en Billybokhylla till en "riktig garderob". Det kommer att kännas lyxigt.


Inblick från vårt sovrum.

Nu börjar ett nytt år, 2012! Vad ska vi göra i år? Det blir förhoppningsvis mest utomhusjobb. Det blir grävning på vår tomt för kommunalt vatten som nu finns i gatan. Det blir trädäck och trädgårdsplanering och hur långt vi hinner med detta, det återstår att se.

Hej då!
/S

RSS 2.0