Rivning påbörjad

Börjar med att beklaga den dåliga uppdateringen av bloggen. De é mycke nu, sjuka barn och bilar tex.

Vår lilla stuga tycker att det är dags att vi flyttar ut för den har redan sett till att börja rivningen av sig själv, utan att vi behövt lyfta ett finger.

Inte för att jag säger tack precis. Hade gärna sparat taket ett tag till. Vi byggde det av material som blev över vid rivningen av ett annat tak på den plats där vårt nya hus nu står. Förvarar virke med mera därunder.


Hoppsan, jaha, det var det taket det!

Här nedan ser ni vad som pågår i lilla badrummet. Lite längre har rören kommit i dagsläget men det krävdes tre personer för att dra igenom dem igenom hålen i reglarna. De refflade rören fastnade hela tiden någonstans. Känns ändå bra att vi gör detta förberedande arbete själva. De flesta skulle inte tveka en sekund att ta in proffshjälp, men den där proffshjälpen visar sig ju allt som oftast att lova mer än den håller. Det känns på något sätt skönt att få sköta det själv. Precis samtidigt som O var ute och fixade här, så såg jag ett inslag på nyheterna om att hemmafixarna ofta gör ett bättre jobb än "hantverkarna". Det kan ju naturligtvis variera enormt och de flesta blir nog i alla fall nöjda med sin badrum, men ändå. Vi har ju byggt hela huset själva, varför ska då plötsligt någon annan komma och göra något som vi själva klarar av? Ja, jag vet att många skulle hänvisa till tidsapekten, och det kan jag verkligen förstå. "-Ta in hjälp nu, så ni får flytta in nån gång!" Men hur lång tid tar det inte att hitta någon man litar på, få denna person att göra som man vill och förklara allt hit och dit, och dessutom till ett pris som känns vettigt?

Vi är inte klara än, kanske kommer "någon" och hjälper till men just nu kämpar vi på själva.


Badrumsvägg

Nu kan vi äntligen njuta av våren och man håller inte längre på att frysa ihjäl...inomhus. Härligt. Jag tänkte på det häromdagen, att detta är den sista vintern som vi måste frysa, (eller svettas för att det blir så hett när vi eldar). Det ska bli riktigt skönt att slippa ha trippel-klädsel. Just nu räcker det med dubbel! ;-)


Hur länge ska det ta för denna snö att smälta tro....?

Tävligen gäller fortfarande men utgången är så oviss den kan vara. Några har redan snart åkt ut, men det är trevligt att de trodde på oss. Om DU vill vara med i tävligen, så se förra inlägget. Det går bra att tävla genom att kommentera detta inlägg också.

/S

Tävla med amatörbyggarna!

Hej på er!

Nu väntar vi med spänning på köket som ska anlända. Hur ska det förresten gå med arton ton snö utanför huset?.....hmmm, vi får nog skotta ÄNNU mer. 
Såhär ser det ut i det blivande köket just nu.


Den fina väggen i köket, är helnöjda med den. Den ger en ombonad känsla, trots en total brist på allt annat myspys i detta rum...so far.


Lite fler foton nedan. Klicka på bilderna om ni vill se intressanta bilder på skräp och tomma väggar.
Det kommer dock att finnas ett betydligt roligare motiv från denna kameravy inom kort.



Skräp som ligger och skräpar i köket. Jag tycker att säckarna bara ska ta och flytta till tippen, av sig själva liksom! 



Här kan ni själva tänka er, kyl, frys och en bänk med under- och överskåp bredvid dörren.


Annat som har hänt:
O har satt in en dörr i trappan. Här ska hängas ytterkläder som man vill få undan är det tänkt.


Tyvärr var karmskruven för lång, fattar inte att ingen kunde ha talat om det för oss. Så nu måste väggen /hörnet i trappan göras om. :-(



Parkett klar på övervåningens lilla gång, det vi kallar "övre hall".

Det var här jag tapetserade i ett tidigare inlägg. Nu börjar det ju se riktigt färdigt ut..... men bara lugn, det är en synvilla!
I övrigt funderar vi mycket på hur vår lilla toalett / dusch på nedervåningen ska se ut. Det är den och köket som ska bli klara för att det ska gå att bosätta sig i huset....anser vi.

Men spänningen är olidlig, när ska vi få flytta in?
Utlyser härmed en TÄVLING. Alla ni som känner oss och som gissar på ett inflyttningsdatum är med och tävlar om en riktig brakmiddag, tillagad i vårt nya kök, serverad på lämplig plats i vår nya boning. OBS, resan hit ingår ej i vinsten.
Gissa på ett datum genom att lämna en kommentar! Den som gissar närmast, före eller efter inflyttningsdatum vinner!
Vi kommer inte att låta oss påverkas av era gissningar, utan vårt mål är inflyttning så fort som möjligt, men allt kan hända. Blir det före midsommar, eller kanske tom till påsk, eller till 1 maj, eller kanske inte förrens i höst? Vem vet?

/S

RSS 2.0