Mera toalett

Har börjat med nästa projekt, entrévåningens lilla toalett. För den som inte har bakgrunden så hade vi en gång i tiden en firma här för att hjälpa oss med våra våtutrymmen, men som inte gjorde sitt jobb och blev utslängda. Badrummet på övervåningen fick jag ju färdigställa själv och samma sak gäller alltså den lilla toan. Detta var alltså flera år sedan och vi har använt utrymmet till annat som förvaring och pappersåtervinning. Eftersom avloppen stod öppna så har det alltid funnits en viss odör därinne, vilket gett rummet den mindre trevliga smeknamnet "Stinkrummet".
 
Det kan vara kul med något att pyssla med under vintermånaderna därför ska vi fixa klart detta. Vi har redan gjort alla materialinköp; toa handfat kommod, kakel, klinker, duschvägg etc som stått och blivit dammigt med åren. Hoppas nu bara att vi inte helt ändrat uppfattning om hur vi vill att det ska se ut. Det finns ju annars en risk att det blir så när det gått en tid.

Tanken är följande:
Vitt enkelt kakel på tre av väggarna samt en fondvägg i skiftande blå/turkos mosaik. Golvet är ljus, sandfärgad klinker (Höganäs "Graal"). En enkel vit kommod med handfat (Vedum "Prio"), vägghängd toa (samma som övervåning) samt en 90x90 duschvägg i klarglas.

Det lustiga är att våra goda vänner/grannar, A+J, utan någon som helt aning, valt samma kakel och mosaik. Alltså mosaiken är identisk! De är lite snabbare än vi och är redan färdiga. Vi har alltså redan fått en försmak på hur det kommer att se ut och det känns, som tur är, bra.

Förutsättningarna innan starten var att vi hade skivmaterial på plats, toalettupphängningsramen (det ordet ska jag komma ihåg till nästa omgång av "Scrabble") klar, taket spacklat men ej slipat och tätskiktet lite halvdant.

Just nu så är taket målat och tätskiktet klart. Börjar närma sig kakling av väggarna.
 
 
/O

Kommentarer
Postat av: Thomas Lindholm

Hej O&S

Vi ska också göra om badrummet och om jag minns rätt så har ni mycket LED i huset.
Skulle gärna ta emot lite tips på dimbara LED av bra kvalitet som inte kostar FÖR mycket.

Thomas

2013-07-18 @ 20:12:50
Postat av: Ola

Hej Thomas,
Ursäkta det sena svaret. Som du märker är vi inte alltför aktiva här på bloggen.

Det ett tag sedan jag höll på och testade LED's så mycket har säkert hänt sedan dess. Kolla upplyst.se där vi köpt det mesta vi har hos oss. Generellt tycker jag nog att denna typ av belysning funkar bäst som effektbelysning i olika sammanhang. Ett undantag är bänkbelysningen i köket där de funkar förträffligt! (LED puck 3x1W). De PowerLEDS vi köpt som "varmvita" är visserligen inte typiskt blåaktiga men de kan ändå inte jämföras med glödljus. Det kanske har att göra med det smala färgspektrumet som tekniken medför. Vi har ju satt ett gäng i taket på vardagsrummet men de används sällan av den anledningen.

Sen det där med prisvärdhet vet jag inte. De är sjukt dyra helt enkelt. Upplyst.se säljer paket med dimbara trafon som man kanske sparar några kronor på.

Vi kommer försöka oss på att ha 3 st PowerLEDs för att en vägg i badrummet beskrivet ovan (man kan se hålen för dessa på bilden där kablar sticker ned). Köpte varmvita IP65 klassade downlights från Upplyst för länge sedan men har som sagt inte fått dem på plats ännu så jag kan inte kommentera.

Hoppas du får till det!

2013-08-07 @ 23:48:41
URL: http://jv12.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0