Mura innervägg och laga trasigt hörn

2006-08-26
Det känns skönt att ha gjutningen bakom sig. Min pappa, I, hade åkt hem innan och slapp se eländet, men har nu kommit tillbaka. Vi koncentrerar oss nu på nästa moment i byggprocessen, nämligen bjälklaget mellan våningarna, eller valv kanske det heter om det är av betong som i detta fall. Just det här momentet har varit något som jag inte riktigt fått grepp om hur krånligt det egentligen är att få till. Det är ju som att göra en ny grund fast 2.5m upp i luften för att komplicera det hela ytterligare.
Innan vi kan börja lägga ut samverkansplåtarna som utgör undersidan/underkantarmering måste vi mura färdigt de bärande väggarna under. Det är en ganska bra träningsform det här med murning.

image37


2006-09-05
Murningen har verkligen varit tung, men nu är det inte mycket kvar. En lite regningare period har börjat för ovanlighetens skull så vi la upp plåtarna lite tillfälligt som ett tak för att kunna mura ändå.

image38


2006-09-07
Har fått en släng av "murararm" så jag fick byta arbetsuppgift ett tag. Det misslyckade hörnet måste byggas om; gammal betong hackas bort, utsidan byggas upp på nytt med frigolit. Vi bestämde oss för att gjuta nedre hälften av stolpen själva för att ha kontroll på att allt blev fyllt ordentligt.

image39
September 2006

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0