Snart klart för gjutning

2007-05-13
Allt är i stort sett klart för gjutning nu. Övervåningen har gått betydligt smidigare nu när man har unvikit de största  fallgroparna. Har lite pyssel med att skumma igen glipor, sätta de invändiga spiklisterna, kapa långsidorna till rätt höjd samt fixa diverse genomföringar. Jag måste kolla med byggkonstruktören som gjort våra byggritningar om armeringen på något sätt kan göras annorlunda mot det sätt som är ritat för det blir krångligt med blockens interna stag.


2007-05-19
Fick göra ett ryck efter att ha pratat med konstruktören. Det visade sig att jag istället för att bara kapa långsidorna till rätt höjd även skulle bli tvungen att helt ta bort stagen mellan blocksidorna i översta blocket och ändra armeringen. Detta fick till följd att jag skulle bli tvungen att stötta sidorna bättre för att de ska hålla under gjutningen. I som hade tänkt åka hem till Värmland var på vippen att stanna kvar och hjälpa mig, men jag bedömde att jag skulle klara det själv ändå.

Det gick trots allt ganska smärtfritt att göra ändringarna och S har snart satt alla invändiga spiklister färdigt så det känns ganska lungt. Största bekymmret nu är väl egenligen att gjutarsnubben aldrig hör av sig och inte går det att få tag i honom heller. Bokade för ganska länge sedan när jag stötte på honom vid ett tillfälle och såg själv hur han skrev datumet i sin kalender, men jag har vid det här laget lärt mig att man inte kan lita på någon i byggsvängen.

image60

image61
maj 2007


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0