Värsta röjet

Visst är det härligt att bo på en skogstomt, som samtidigt har gräsmatta och fruktträd. Träden runt sidorna på vår tomt är dock ganska många och har fått växa sig lite väl höga. "Någon" borde ha gjort detta tidigare men nu har vi så smått börjat gallra ur lite. De träd som får växa utan att bli störda av andra kan ju bli så fina, medans de som trängs med andra aldrig kan bli till sin rätt.

Motorsåg fram, hörselkåpor på....och så var bensinen slut! Den lille trädfällaren tröttnade på att vänta men så tillslut, efter en inköpsrunda, så fälldes två relativt små björkar och en liten tall. Nu har vi väl bara sisådär 10-15 träd kvar som vi skulle vilja ta ner, mestadels runt kanterna på tomten. Mycket att ta reda på blir det så man kan inte ta allt på en helg.
Dessutom måste vi tänka på att "om vi tar ner alla träd runt vårt hus så kanske någon annan förlorar sitt hem". Detta läste vi i en husbyggarbok innan vi började bygga, och har lagt på minnet. En gråtande ekorre illustrerade denna information.

Nedlagd björk, utan ekorre.

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0